Bantnings metod igång satt!
1 portion.
1 dl havegryn
1 & 1 halv dl vatten
och salt som man behagar.
Serveras: Med lite lingon sylt eller äpplemos och gärna lite mjölk.
Till Lunch och Middag är det soppa som gäller.
En kopp varma koppen soppa.

Häll 2 dl vatten i en lagom stor mugg och värm sedan vattnet i mikron till det behagar vara varmt.
Häll sedan i pulvret som finns i påsen och rör till klumparna är borta.
Serveras: Gärna med en knäckebröds bit.
Min egna hemma gjorda blomkol och morotsoppa.
Ett par blomkol bitar, beror på hur många som ska äta.
Skölj dom noga under kallt vatten.
Skala morötterna och skär dom i lagom stora bitar.
Lägg grönsakerna i vatten, låt koka upp.
Tillsätt salt efter behag
En nypa dragon
Lite kött och grillkrydda och lite aromat för smaken.
Smula sedan ner en hönsbuljongtärning, låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Serveras: Med ett glas mjölk och en knäckebröds bit uran smör.
1 dl havegryn
1 & 1 halv dl vatten
och salt som man behagar.
Serveras: Med lite lingon sylt eller äpplemos och gärna lite mjölk.
Till Lunch och Middag är det soppa som gäller.
En kopp varma koppen soppa.

Häll 2 dl vatten i en lagom stor mugg och värm sedan vattnet i mikron till det behagar vara varmt.
Häll sedan i pulvret som finns i påsen och rör till klumparna är borta.
Serveras: Gärna med en knäckebröds bit.
Min egna hemma gjorda blomkol och morotsoppa.
Ett par blomkol bitar, beror på hur många som ska äta.
Skölj dom noga under kallt vatten.
Skala morötterna och skär dom i lagom stora bitar.
Lägg grönsakerna i vatten, låt koka upp.
Tillsätt salt efter behag
En nypa dragon
Lite kött och grillkrydda och lite aromat för smaken.
Smula sedan ner en hönsbuljongtärning, låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Serveras: Med ett glas mjölk och en knäckebröds bit uran smör.